|
|
Lån  


 
Annonce:


Mousserende vin er en alkoholisk drik, fremstillet ved sekundær fermentering af hvidvin, hvorved der dannes kulsyre. Den mest kendte mousserende vin type er den franske champagne, navngivet efter det franske distrikt Champagne.

Forskellige typer af mousserende vin:

* Champagne - mousserende vin fra Champagne i Frankrig
* Cava - mousserende vin fra Spanien
* Asti (tidl. Asti spumante) - mousserende vin fra Asti-regionen i Italien
* Spumante - mousserende vin fra Italien af varierende kvalitet og sødme.
* Crémant - mousserende vin fra Bourgogne, Alsace, Limoux, Die, Loire, Jura og Bordeaux i Frankrig samt fra Luxembourg
* Sekt - mousserende vin fra Tyskland, Østrig og Ukraine
* Sovetskoye Shampanskoye (el. Soviet-champagne) - mousserende vin fra Rusland og Hviderusland (hvor navnet opretholdes)
* Cap Classique - mousserende vin fra Sydafrika
* Semi-sparkling - kategori af mousserende vine med mindre kulsyretryk end ovennævnte typer (2-3 g CO2 pr. liter = 1-2½ bar) - bl.a. Frizzante og Pétillant
* Perlevin - kategori af mousserende vin med lille kulsyretryk (1-2 g CO2 pr. liter = ca. 1 bar)
* Lambrusco - Italiensk type af mousserende vine fra Emilia-Romagna. Findes både som hvid, rosé og rød
* Prosecco - Italiensk druetype, giver lette, tøre mousserende vine











Information på sider:

Vindrue - Servering af hvidvin - Netbutikker - Dom Perignon - Vinskabe - Champagne info - Hvidvine - Rejser & Ferie - Sekt - Mousserende vin - Vintemperatur - Gode råd om hvidvin -



 Du er her: Hvidvin - Hvidvin -  
 
Â